Ivar Andersson

Tommys farfar Ivar Andersson flyttade till Säter och köpte Berglunds Möbelverkstad 1944. I Filipstad hade Ivar tillverkat såväl fönster och dörrar som trappor och kök under flera år.

Tommys pappa Ture Andersson (då 19 år) prövade vingarna 1948 och flyttade från Säter till Stockholm medan Ivar drev Säters Snickerifabrik i Säter.

Ture arbetade i Stockholm först som byggnadssnickare och senare som inredningssnickare. 1958 bar det hem till Säter igen.


Ture Andersson

Ture tog över ansvaret för snickerifabriken som då totalt sysselsatte fyra personer.

Fram till 70-talet tillverkade Säters Snickerifabrik främst platsbyggda kök och måttbeställda trappor.

De platsbyggda köken försvann helt mot mitten av av 70-talet och ersattes till största delen av specialtrappor.

Tommy Andersson arbete
Tommy Andersson

1988 tog Tommy över det formella ansvaret för Säters Snickerifabrik.

Under 90-talet ökade nytillverkningen av fönster och dörrar. Företaget utvecklade en nisch inom biblioteksinredningar och därmed var Säters Snickerifabrik inne på tillverkning av specialinredningar.

Den delen har har sedan dess bara ökat allt eftersom uppdragen blivit mer kompletta. Nu tillverkar Säters Snickerifabrik ofta såväl fönster och dörrar som inredning, köksinredning och trappor till samma projekt.

Idag kan vi erbjuda våra kunder en helhetslösning då vi har samtliga yrkesgrupper anställda hos oss. Vi åker ut och besöker kunden och tar mått, ritar upp snickerierna hemma på fabriken. Därefter tillverkas snickerierna, ytbehandlas och eventuellt glasas. Efter det så sker montage av den slutgiltiga produkten.

Vi har under alla våra år funnit på samma ställe i Säter. Lokalerna har efterhand byggs om för att passa våra behov.  Senaste utbyggnaden skedde 2009 och 2012 anpassade vi delar av lokalerna för våran senaste investering, NC maskin.

2011 fick vi våra säkerhetsdörrar klassade till klass 3. Med stor stolthet kan vi erbjuda en trädörr med säkerhetskrav.

2000 blev Tommy Andersson & Malin Hedlund utnämnda till ”Årets företagare” i Säter.

2011 knep vi de igen ”Årets företagare” i Säter med följande motivering:

Ett stabilt företag som oavsett omvärlden sakta men säkert vuxit sig stark. Under 2011 satsade företaget stort för att även i framtiden kunna konkurrera med specialkompetens i en tuff bransch.

Företaget, som har en rik historia, har även en ljus framtid!

2015 tas beslut att flytta verksamheten till mer anpassade lokaler i grannkommunen Hedemora. Och sommaren 2016 går flyttlasset mot stora ljusa industrilokaler på Kranvägen nu med allt i ett plan.